Svenska Affiliateprogram

Det finns många affiliateprogram som vänder sig till svenskar. Fördelen med affiliateprogram jämfört med AdSense är att du själv kan välja ut en specifik produkt eller tjänst och skriva om den. Andelen besökare som klickar på en vanlig banner-annons jämfört med hur många som klickar på en länk i en artikel eller blogginlägg är enorm. Tänk dig själv hur ofta du blir intresserad av en produkt du läser om jämfört med hur ofta du blir intresserad av reklamen som finns i anslutning till artikeln.

Det är också viktigt att se till att produkterna och tjänsterna du marknadsför är i rätt målgrupp för dina besökare. Om din blogg handlar om hundar är det dumt att länka till datingsidor, om inte datingsidorna har reklam riktad till just hundägare, t.ex. Träffa andra hundägare i din stad. Handlar din sida om hundar är det bättre att ha reklam om t.ex. hundfoder eller djurförsäkringar.

Nedan följer en lista på svenska affiliateprogram och affiliateprogram som riktar sig mot den svenska marknaden:

Det är gratis att registrera sig som publisist/affiliate och det tar bara några minuter per program. Registrera dig på alla programmen så får du en överblick av vad dom har för annonsörer.

Vilket affiliateprogram som lämpar sig bäst beror på vad din blogg eller sajt handlar om. Ibland kan en annonsör finnas i två olika affiliateprogram men ge mer betalt genom det ena eller det andra, så det är ingen dum idé att jämföra.

När du länkar till affiliateprogrammens erbjudanden är det ofta bättre att djuplänka. Det innebär att du kanske skickar besökaren direkt till en speciell landningssida, kanske en sida som hanlar om just den hundmaten du har skrivit ett blogginlägg om, eller om det handlar om att låna pengar så kanske det är direkt till ansökningssidan. På så sätt är besökaren betydligt närmare ett avslut än om han eller hon hade hamnat på förstasidan.

 • Pingback: Ny sajt om att tjäna pengar på att blogga()

 • Johann

  Bloppit.se tycker jag du kan skriva om. Ett affiliatorprogram från en annan vinkel med mer produktanpassade annonser.

 • http://www.tradetracker.se Peter Samuelsson

  Glöm inte TradeTracker.se – ett av Europas mest snabbväxande affiliatenätverk.

 • Charles

  Vi har ett nytt affiliateprogram för Notlagret.se.
  Du kan kolla på http://www.nl-affiliateprogram.se/

  8% provision, klickprovision, 2-tierprovision.
  Funktioner så som produktlänkning, färdig affiliatebutik m.m.

 • Johanna

  Skriv också http://www.adsnix.se . Har höga ersättningar.

 • Karim

  Kwanko är också ett affiliatenätverk med verksamhet i norden

 • http://www.andreasbodin.se/ Andreas

  Hej!

  Vilket affiliateprogram ger möjligheten att skapa annons som är direkt produktspecifik. T.ex. om jag vill peka ut en specifik bok och inte lägga en generell annons för en hel site?

  Tack på förhand!