Mer besökare till din blogg

Utan besökare kan du inte tjäna några pengar. Att ha en blogg med många besökare gör det roligare att skriva.

Bli indexerad i Google

Till att börja med skall du se till att sökmotorerna känner till din blogg. Första steget är att lägga till din sitemap till Google. Detta kan du manuellt göra på Google Webmaster Tools. Om du använder WordPress finns det ett mycket bra plugin som heter Google XML Sitemaps som du kan ladda hem gratis och installera, det genererar automatiskt en sitemap som innehåller alla dina sidor och inlägg på bloggen och meddelar Google.

Om du använder gratis bloggtjänster som t.ex Blogger eller Blogg.se så finns det ofta en sitemapfunktion installerad från början och du behöver inte göra någonting.

Gå med i bloggnätverk

Det finns flera bloggnätverk där du kan registrera din blogg. Vad som händer då är att när du uppdaterar din blogg kommer bloggnätverken att se detta och länka till dig. Det gör att fler har möjlighet att hitta till din blogg. Ofta kan bloggnätverken läsa av vilka taggar du använt i ditt blogginlägg och baserat på det kategorisera ditt inlägg.  Du kan även besöka bloggnätverkens sidor för att se vilka ämnen som är heta just nu och se till att skriva om dom för att få fler inlägg.

Några bra bloggnätverk är:

Byt länkar

Att byta länkar är väldigt viktigt. Upplåt utrymme på din blogg till andra bloggar inom samma ämne mot att dom länkar tillbaks. Det är inte dåligt att länka till andra bloggar som är relevanta för dina besökare, så var inte snål med länkandet! Börja med att länka till 5-10 bloggar och sajter inom din nisch. Handlar din blogg om hundar så länka till hundsajter och hundbloggar som du tycker är bra, och som du tror att dina besökare kan ha glädje och nytta av. Du kan sedan maila dom som driver dessa bloggar och säga att du länkar till dom och fråga om dom vill länka tillbaks.

Om du gillar denna guide och skriver ett blogginlägg om den, så gör vi samma sak, skriver ett blogginlägg om dig, och vips så har du din första inlänk.

Kommentera andra blogginlägg och tidningsartiklar

Flera tidningar har idag möjlighet att kommentera artikeln. Bland annat Aftonbladet och Expressen. Om en artikel berör ett ämne som din blogg behandlar så kommentera det och se till att skicka en pingback till tidningsartikeln så får du en länk tillbaks från en tidningssida. Dom som läser artikeln och är intresserade av ämnet kommer att klicka på länken till din blogg och kanske hittar du nya läsare som vill följa dig den vägen.

Uppdatera bloggen kontinuerligt

Det jobbiga är inte att få en besökare, utan att få honom eller henne att stanna. Hur intressant bloggen är så kommer besökaren att tröttna om den inte uppdateras. Så håll bloggen vid liv genom att skriva ett inlägg om dagen, eller ett i veckan, bara du gör det kontinuerligt.