Svenska Länkkataloger

En länkkatalog är en sajt som samlar ett register över andra sajter baserat på kategori. Till skillnad från sökmotorerna som indexerar allt innehåll automatiskt så måste man ansöka om att få bli inlagd i länkkatalogen. Att vara med i katalogen är positivt på flera sätt, dels är det ett sätt för besökare att hitta dig, dessutom ger dig dig värdefulla inlänkar, en del länkkataloger väger tungt i Google.

Ibland kräver länkkatalogerna att man länkar tillbaks till dom för att få sin länk publicerad. Det finns även länkkataloger som tar betalt för att man skall få synas.

Svenska sökmotorvänliga kataloger:

Sökmotoroptimeringsproffset Jim Westeren har gjort en lista på svenska sökmotorvänliga kataloger som är mer komplett än min lista. Besök gärna hans forum SEO-forum också, där finns mycket att lära och många hjälpsamma experter att fråga.

Starta en egen länkkatalog

Om du vill starta en egen länkkatalog finns det flera färdiga script, både gratis och kommersiella för att göra detta. Om du har ett webhotellskonto hos Binero kan du via deras kontrollpanel installera PHP Link Directory, en gratis länkkatalog.

Vill du hellre ladda hem ett script själv och installera finns det flera, bland annat: